Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Větva

16. 2. 2009 21:22
Parazit?

...parazit spolčovací a shromažďovací svobody? To už jsem někde slyšel...svoboda je poznaná nutnost. Samozvanci a zaprodanci..

0 0
možnosti
I

IJNovak

29. 1. 2009 22:12
Kocáb ukáže nahotu české politiky

kdy může úplný nevzdělanec mluvit do všeho, jak je politika prolhanou činností pouze podvodníků, slušní lidé se politiků často štítí a opovrhují jimi!!! Hnus ve vládě ČR!

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 1. 2009 16:47
Marku prober se !!!

Marku, pokud chceš skutečně bořit zdi nenávisti ...... mezi národy, tak NESTAVĚJ  NOVÉ HRADBY.

Stavby památníků pro jedny, za peníze druhých není tím nejlepším nápadem. Každý, kdo chce být přijat většinou se totiž musí nejprve té většině do určité míry podřídit a něco ji přinést a ne se za každou cenu odlišovat a jen brát.

Vylhat si svou historii dokáže každý. Těžší je myslet a udělat už dnes něco pro svoji budoucnost - to už každý nedokáže. Kdo dnes tvrdě pracuje a učí se, má možnost změnit budoucnost svojí i budoucnost svých dětí. Pokud skutečně pracuješ s cizinci, tak sis snad všiml, že to tak platí u všech. Podívej třeba na Vietnamce co už dokázali. Začínali z ničeho, pak přešli do tržnic a dnes jejich děti mnohdy patří k nejúspěšnějším studendům. Takže tady vede cesta a ne přes prasečáky a památníky !

 

0 0
možnosti
MT

marekmotor

29. 1. 2009 19:52
Re: Marku prober se !!!

Já pokládám letský tábor za místo, kde umírali čeští občané a ne jako problém někoho jiného. Dále jsem - všiml-li jste si - netvrdil, že letský prasečák, tedy jeho odstranění, je nějakým příspěvkem k řešení problémů romského etnika. Jsou to dvě věci a ty spolu nesouvisejí.

S hodnocením vietnamské menšiny do značné míry souhlasím a popravdě nechápu, proč ji chce pan Íčko Langer diskriminovat v programu zelených karet. Romská menšina má ten zásadní problém, že se v posledních dvou desetiletích výměnou za sociální dávky a cosi, co bych popsal jako "sociální klid", nechala zahnat do ghett. Když se k tomuhle přičtou předsudky a sklon lidí popřávat sluchu jednoduchým řešením, pak je zaděláno nikoli na problém, ale na průser.

0 0
možnosti
Z

ZelenoCernySmejd

29. 1. 2009 16:30
nejdůležitější ministerstvo?

Jak říkám: fidlej a hraj a nekecej do toho, čemu nerozumíš!!

0 0
možnosti
LD

amusia

29. 1. 2009 15:20
Hm...

Koho máte či nemáte rád je pochopitelně vaše věc,s článkem by se dalo v celku souhlasit...ALE...jestli si dovolujete tvrdit, že: " ... antipavlíčkovský trucpodnik Pražský výběr 2 mi připadá jako to nejtrapnější, co se na české hudební scéně za poslední dvě desetiletí stalo..." (konec citace) tak vše ostatní z vašeho článku pro mě ztrácí jakýkoliv smysl. Je mi 50 a muzice se věnuji asi tak 30 let. Zdůrazňuji, že VĚNUJI, ne jen poslouchám! Tato věta odhaluje vaši zášť proti M.Kocábovi v takové míře, že nejste schopen připustit jakýkoliv kompromis. Z veškeré hudební produkce je asi tak 99% odpad a humus, ale PV II tam určitě nepatří. Jistě, jsem bigbíťák (že by ovlivnění?), ale přece nechcete tvrdit, že kreatury typu M.David, E.Farna, Eva a Vašek atd.atd.(to je na dlouho) hodnotíte výše. Vaše "O autorovi"  je zajímavé...poklona, ale tady jste ustřelil.

PS I : Já nejsem rád, že je M.Kocáb ministrem!

PS II : PV II není trucpodnik!!!

SKAJP

0 0
možnosti
MT

marekmotor

29. 1. 2009 19:59
Re: Hm...

Ajaj, tohle mě mrzí. Tak já Vám to vysvětlím šíře. Slova "mi připadá" v té inkriminované větě dokládají, že jde o můj názor, možná spíš dokonce jen o pocit, který z toho mám. Nedělám si nárok na pravdu a zvlášť ne v tomhle ohledu. I s tím australským mistrem světa na basu (což z mé strany není ani trochu pejorativní, myslím to smrtelně vážně) je to kapela, kterou měl Kocáb pojmenovat jinak. Pokud tak neučinil, sám ji ocejchoval jako trucpodnik a PV2 se tím v mých očích opravdu stává největším trapasem na hudební scéně (trapný může být někdo, i když dobře hraje). A ještě na závěr zdůrazňuji: na hudební scéně. Takže do toho nebudeme, prosím, míchat Michala Davida a Evu s Vaškem, jo?

0 0
možnosti
K

krosita

29. 1. 2009 14:44
o co jim jde?

co dělají cikáni, aby si naši přízeň zasloužili? proč jsou dlouhodobě nejméně oblíbená menšina? co vědí průměrní cikáni a své minulosti, co chtějí od budoucnost a jaké mají priority? jaký mají vztah k čechům? proč je největší kriminalita v jejich enklávě?  proč jsou nejméně přizpůsobiví?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

29. 1. 2009 13:56
Mě by zajímalo

kolik je spolků,úřadů...financovaných státem na integraci Vietnamců,Ukrajinců,Němců,Slováků - tedy občanů jiné národnosti?

0 0
možnosti
BD

brzdove desticky

29. 1. 2009 13:54
zrušení prasečáku

bude osvobozující zvláště pro čechy.

prasečák na pietním místě hodně o češích vypovídá.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

29. 1. 2009 13:56
Re: zrušení prasečáku

Jenomže ten prasečák je VEDLE toho tábora, podle mapy se nepřekrývají. A kromě toho tam už jeden památník je, pravidelně oprašovaný jednou za rok před příjezdem oficiální delegace.

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

29. 1. 2009 13:45
To se mi snad zdá.

8-oTak další pravdoláska, kterej ještě nepochopil, že především cikáni jsou ti, kdo se nechce začlenit do této společnosti a nechtějí respektovat daná pravidla! Těch peněz na jakékoliv začleňování cikánů je škoda a daly by se využít smysluplnějším způsobem.Ostatní menšiny taky nikdo finančně nepodporuje v začlenění do naší společnosti a kupodivu to zvládají.Takže místo finančních darů by to chtělo spíše přitáhnout uzdu a důsledně vyžadovat dodržování všech norem a zásad!Takže dokud se bude nějaké menšině nějak nadržovat, bude tato vždy trnem v oku všem ostatním!;-€

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

29. 1. 2009 13:56
Re: To se mi snad zdá.

když se u toho prasečáku kladou věnce,je tam maximálně 5 cikánů a to jsou ještě vyžírkové z různých nadací. od ostatních nezájem.tak proč stavět z našich peněz památník. na něj ať si vyberou cikáni mezi sebou a sami si ho postaví.pak tam přijdu a smeknu.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

29. 1. 2009 13:04
Obrana Kocábova

Souhlasím s tím,že je třeba dát panu Kocábovi čas,co předvede. Nesouhlasím s tím, že je potřeba dělat další památník, jenom proto,že si to přeje pár cikánských aktivistů, peníze jsou potřeba jinde. Nesouhlasím s tím, že každý, kdo z nějakého důvodu kritizuje cikány si nepřeje jejich začlenění, myslím si naopak, že nikdo z nás, kdo bydlí v jejich blízkosti si nepřeje nic jiného. Co bych za to dala, kdybych o cikánech konečně alespoň jeden den nemusela slyšet. Ať už

se proboha integrují (děsný slovo,ale moderní), ať nás to nestojí o nic víc peněz,než "integrace" bílých občanů a ať už se konečně lidé nedělí na cikány a necikány...v právech,ani v povinnostech. Zatím si pár cikánských předáků na tom založili svoji živnost. Jsem zvědavá, zda pro p. Kocába budou existovat také jiné menšiny,než je ta cikánská, menšin je mnohem více,ale nedávají o sobě tolik vědět. Nenatahují ruce a jsou integrované. Čili "mají smůlu".

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2413x
"Neduživý, kosmopolitní, židofilní, plutokratický, odnárodněný intouš v žoldu cizího kapitálu."(Nick petr_sleder v diskusi o mém článku. Děkuji za odhalení!)
Narodil jsem se v Českých Budějovicích v roce 1973, ale od dětství žiju v Praze. Studoval jsem politologii, filosofii a češtinu. Připravil jsem k vydání asi desítku knih z oboru, především v nakladatelství OIKOYMENH. Hraji a režíruji divadlo v divadelním spolku Tréma 29, napsal jsem dvě divadelní hry (aktovku Majitelé a celovečerní Přátele žehu), třetí je rozepsaná. Spolupracuji s e-zinem Vinohrady.cz a snažím se pomáhat migrantům v rámci neziskovky Berkat. Živím se jako komerční grafik a tiskař.